1. Waarom deze privacyverklaring?

Ik hecht veel waarde aan de bescherming van je privacy en persoonsgegevens. Ik gebruik die persoonsgegevens enkel in overeenstemming met de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) van 27 april 2016.

Met deze privacyverklaring wil ik duidelijk maken hoe ik jouw persoonsgegevens eventueel verwerk en wat jouw rechten zijn. Door gebruik te maken van deze website ga je expliciet akkoord met deze privacyverklaring en de verwerking van je persoonsgegevens.

2. Wie ben ik?

Deze website is een initiatief van:

Ready for solutions BVBA
Hulststraat 39 bus 4
8700 Tielt
België
BTW-nummer: BE 0896.645.630
E-mailadres:

Telefoon: 0476/420 361

3. Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Ik verwerk enkel de persoonsgegevens die ik nodig heb en bewaar die slechts tijdelijk. Als ik ze doorgeef aan derde partijen, dan sluit ik met hen een verwerkersovereenkomst waarin zij jouw privacy garanderen.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik op deze website verwerk:

3.1 Contactinformatie

3.1.1 Contactformulier

Als je het contactformulier invult, bewaar ik je voornaam, e-mailadres, telefoonnummer en bericht niet op deze website. Ik laat ze via een SSL-verbinding verzenden naar mijn beveiligde Telenet mailbox. Dit is nodig om met jou te kunnen communiceren.

Telenet bewaart je gegevens op servers in de EU, voldoet aan de GDPR-voorwaarden en respecteert dus je privacy. Voor zover persoonsgegevens toch buiten de Europese Unie worden verwerkt, zorgen zij er via contractuele of andere maatregelen voor dat die gegevens daar een passend beschermingsniveau genieten, vergelijkbaar met de bescherming die zij in de Europese Unie zouden genieten, conform de Europese regelgeving.

Elk jaar wis ik de inzendingen van het contactformulier die meer dan 3 jaar oud zijn, tenzij je inmiddels klant bent. In dat geval hou ik ze bij tot 3 jaar nadat je aangaf geen klant meer te zijn.

3.1.2 Nieuwsbrief

Wanneer je je inschrijft op mijn nieuwsbrief, bewaar ik je voornaam en e-mailadres in Mailchimp om jou de nieuwsbrief te kunnen sturen. Daarnaast verzamelt Mailchimp ook statistieken wanneer je mijn nieuwsbrief leest: je browsertype, ID en het aantal keren dat je de nieuwsbrief opent en/of op een link klikt. Ik gebruik deze gegevens om de nieuwsbrief te verbeteren of eventuele problemen op te lossen.

Mailchimp beveiligt je gegevens, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus je privacy.

Ik hou je gegevens bij tot 1 jaar nadat jij je uitschreef voor de nieuwsbrief. Je kan je eenvoudig uitschrijven via de link onder elke nieuwsbrief.

3.1.3 Chatformulier

Als je met me chat of het offline chatformulier invult, bewaar ik de gegevens die je me bezorgt op het Smartsupp platform. Dit is nodig om met jou te kunnen chatten of te kunnen antwoorden op je vraag.

Smartsupp bewaart je gegevens op servers in de EU. Ze beveiligen je gegevens, voldoen aan de GDPR-voorwaarden en waken over je privacy.

Chatberichten die ouder dan 1 jaar zijn, worden automatisch gewist.

3.2 Locatie (land)

3.2.1 Chatformulier

Als je met me chat, bewaar ik je land op het Smartsupp platform. Dit is nodig om te bepalen of je een mogelijke klant bent, omdat ik mijn diensten niet in alle landen aanbied.

Smartsupp bewaart je gegevens op servers in de EU. Ze beveiligen je gegevens, voldoen aan de GDPR-voorwaarden en waken over je privacy.

Chatberichten die ouder dan 1 jaar zijn, worden automatisch gewist.

3.2.2 Firewall

Als je deze site bezoekt, bewaart de firewall je land op een cloudplatform. Dat gebeurt om jouw persoonsgegevens te beveiligen door landen met veel hackingactiviteit preventief te blokkeren.

Je land wordt bewaard op servers in de VS tot de firewall gedeactiveerd wordt, zodat je bij volgende bezoeken veilig toegang krijgt tot de site. Sucuri, die de firewall beheert, beveiligt je gegevens, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus je privacy.

3.3 IP-adres

3.3.1 Firewall

Als je deze site bezoekt, bewaart de firewall je IP-adres op een cloudplatform. Dat gebeurt om jouw persoonsgegevens te beveiligen door mogelijke hackers preventief te blokkeren op basis van hun IP-adres.

Je IP-adres wordt bewaard op servers in de VS tot de firewall gedeactiveerd wordt, zodat je bij volgende bezoeken veilig toegang krijgt tot de site. Sucuri, die de firewall beheert, beveiligt je gegevens, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus je privacy.

3.3.2 Google Fonts

Deze site maakt gebruik van Google Fonts, die op de servers van Google worden bewaard zodat de website sneller laadt. Als je deze site bezoekt, maakt je browser verbinding met de servers van Google en geeft hij daarbij jouw IP-adres door. Dat gebeurt om te bepalen of je de Google Fonts die deze site gebruikt, al hebt gedownload.

Je IP-adres wordt 1 dag bewaard op servers in de VS. Google, die de Google fonts aanbiedt, beveiligt je gegevens, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus je privacy.

3.4 Andere gegevens (enkel voor prospects en klanten)

Als je een offerte aanvraagt of klant wordt, dan verzamel ik gegevens die ik nodig heb om jou een voorstel te doen, het contract uit te voeren en jou facturen te sturen. Dat gaat bijvoorbeeld over je voornaam, achternaam, bedrijfsadres, telefoonnummer, e-mailadres en BTW-nummer.

Deze gegevens worden veilig bewaard op mijn computer, smartphone en Nomadeskaccount, en o.m. in mijn adresboek, CRM-software, Telenetaccount, kalender en banksoftware. Ze worden gedeeld met mijn boekhouder indien dat wettelijk vereist is.

4. Welke andere persoonsgegevens verwerk ik?

4.1 Statistieken (Google Analytics)

Wanneer je naar mijn website surft, bewaar ik bepaalde gegevens in Google Analytics zoals bijvoorbeeld je browsertype, besturingsprogramma, vermoedelijke plaats van consultatie, uur en dag van consultatie, welke pagina’s je bezocht enz. Deze statistieken zijn volledig anoniem. Ik gebruik ze om het surfgedrag van bezoekers te analyseren en de website te optimaliseren.

Ik heb een verwerkersovereenkomst gesloten met Google en zorg ervoor dat jouw gegevens niet verder worden gedeeld.

4.2 Cookies

4.2.1 Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die je computer opslaat wanneer je een website gebruikt. Ze brengen o.m. informatie over je browsertype, besturingssysteem, geografische locatie en websitebezoek in kaart.

4.2.2 Welke cookies gebruik ik op deze site?

  • __zlcmid: slaat je bezoekers-ID op voor de Smartsupp chatfunctie.
  • _ga en _gid: analyseren je websitebezoek via Google Analytics.

Deze cookies zijn anoniem en slaan geen persoonsgegevens van jou op.

4.2.3 Hoe kan je cookies uitschakelen?

Je kan cookies uitschakelen of verwijderen, al zal mijn website in dat geval misschien niet optimaal meer werken. Wil je de instellingen voor cookies toch aanpassen? Dan vind je hier instructies voor verschillende browsers:

5. Hoe beveilig ik jouw bezoek en gegevens?

Deze website wordt beveiligd op 3 niveaus:

  • Patching dicht proactief softwarelekken op deze site zodat hackers zich geen toegang kunnen verschaffen tot je gegevens.
  • SSL beveiligt jouw verbinding met deze site zodat je gegevens niet kunnen worden onderschept door hackers.
  • De firewall filtert alle verkeer naar deze site en voorkomt zo malware en hacking. Vergelijk het met de virusscanner op je PC.

6. Welke rechten heb jij?

Als bezoeker en gebruiker heb je rechten die betrekking hebben op je persoonsgegevens. Het zijn en blijven jouw gegevens.

Wil je één van die rechten inroepen? Stuur me dan even een mailtje via het contactformulier. Ik verwerk je aanvraag binnen 30 dagen nadat jij je identiteit hebt bewezen.

6.1 Recht op informatie

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens ik verwerk. Op deze website en in deze privacyverklaring doe ik er alles aan om dat helder te maken. Heb je toch een vraag? Geef me dan gerust een seintje.

6.2 Recht op inzage en rechtzetting

Je beschikt over het recht om alle persoonsgegevens die ik van jou heb verwerkt, in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige persoonsgegevens kan je laten wijzigen of verwijderen.

6.3 Recht op beperking van verwerking

Je hebt het recht om de verwerking van je persoonsgegevens (tijdelijk) stop te zetten onder deze voorwaarden:

  • Tijdens de periode die ik nodig heb om de juistheid van je persoonsgegevens te controleren in geval van betwisting.
  • Tijdens de periode die ik nodig heb om de aanwezigheid van gronden voor het wissen van je persoonsgegevens te beoordelen.
  • Bij onrechtmatige gegevensverwerking, als je verzoekt om beperking van de verwerking i.p.v. het wissen van je persoonsgegevens.
  • Als ik je persoonsgegevens niet meer nodig heb voor de verwerkingsdoeleinden en jij ze nodig hebt voor een rechtsvordering.

6.4 Recht om toestemming in te trekken

Je hebt het recht om je op elk moment te verzetten tegen de verwerking van de persoonsgegevens waarvoor je eerder toestemming gaf.

6.5 Recht om je te verzetten tegen automatische besluitvorming

De persoonsgegevens die ik via deze website verzamel, worden niet gebruikt voor automatische besluitvorming.

6.6 Recht op overdraagbaarheid van persoonsgegevens

Als je je persoonsgegevens wil overdragen naar een andere verwerker, dan bezorg ik jou deze graag in een leesbare vorm.

6.7 Recht om te worden vergeten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens te laten verwijderen onder deze voorwaarden:

  • Wanneer je persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ik ze oorspronkelijk heb verzameld.
  • Wanneer ik je persoonsgegevens enkel heb verzameld op basis van jouw toestemming.
  • Wanneer je bezwaar maakt tegen de verwerking en er geen dwingende gronden voor de verwerking bestaan.
  • Wanneer je persoonsgegevens onrechtmatig werden verwerkt.
  • Wanneer je persoonsgegevens gewist moeten worden overeenkomstig een wettelijke verplichting.

6.8 Recht om klacht in te dienen

Ben je van mening dat ik jouw persoonsgegevens onrechtmatig heb verwerkt? Dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.

7. Wijzigbaarheid van deze privacyverklaring

Het is mogelijk dat deze privacyverklaring in de toekomst wordt aangepast. Raadpleeg deze daarom regelmatig. Deze privacyverklaring werd laatst gewijzigd op 25 mei 2018.